Serc

Verpleeghuis Waerthove

De bewoners van verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht wonen in kleine woongroepen. In totaal wonen hier 162 bewoners.Hier wordt zorg geleverd volgens de principes van kleinschalige zorg.

De woongroepen voor bewoners met dementie hebben een gezellig aangeklede woonkamer waar activiteiten worden gehouden. Hier wordt ook samen de maaltijd bereid en gegeten. Op dit moment worden de appartementen voor bewoners met een lichamelijke beperking gebouwd.

Zorg

Waerthove kenmerkt zich door de diverse soorten zorg, zoals voor bewoners met dementie of een lichamelijke beperking. Daarnaast is het mogelijk om ervoor te kiezen de laatste levensfase (palliatieve zorg)wonen-bij-rivas/zorg-in-de-laatste-levensfase.html in Waerthove door te brengen. Verder is er een speciale afdeling voor dagbehandeling en is er een revalidatieafdeling. Ook crisisopvang is in Waerthove mogelijk.

Locatie

Deze Rivas-locatie is gevestigd aan de rand van het centrum. Waerthove grenst aan een park waar bewoners met hun bezoek een wandeling kunnen maken. Ook de winkels en de rivier zijn op loopafstand. 

Voor de bewoners en de familie zijn diverse faciliteiten, zodat zij zich zo thuis als mogelijk kunnen voelen. Er vinden voor hen veel activiteiten plaats. Het accent ligt zo op wonen en welzijn. In Waerthove heerst een open sfeer. Medewerkers staan voor familie en naasten altijd klaar voor eventuele vragen.

Familie

De familie speelt een grote rol bij de zorg voor de bewoner. Zij wordt betrokken bij de dagelijkse zaken en activiteiten, omdat het leven zoals thuis zoveel mogelijk verder moet kunnen gaan. De familie en naasten weten wat de wensen en behoeften van de bewoner zijn. Daarom maken de medewerkers van Rivas samen met de bewoner en de familie het zorgleefplan. Hierin worden de afspraken over de zorg vastgelegd. Voor prettig wonen en welzijn heeft de familie een sleutelrol.

Verpleeghuis Waerthove

  • Kerkbuurt 200
  • 3361 BM Sliedrecht

  • 0184 432 100
Login voor beheerder