Serc

Hypotheken Sliedrecht

Momenteel kan werkelijk iedere hypotheek goedkoper - Besparingen van €300 per maand worden dagelijks gerealiseerd

Of u nu uw eerste huis wilt gaan kopen, uw huurhuis wilt overnemen van de woningbouwvereniging of uw bestaande hypotheek goedkoper wilt maken..... Voor iedereen geldt: NU is het beste moment om te handelen! De voordelen op een rij: 1- Groot aanbod te koop staande huizen (dus redelijke huizenprijzen en een goede kopersmarkt) 2- Een hypotheekrente die historisch laag is 3- Een betrokken overheid die de sector ''aanzwengelt''

Aan de linkerkant van deze pagina houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en aan de rechterkant kunt/mag u uw gegevens invoeren. Onze specialisten (met gedegen kennis van de Sliedrechtse markt) berekenen dan gratis en geheel vrijblijvend wat voor u de beste keus is bij het kopen van een woning en voor de woningbezitters die al een hypotheek hebben uiteraard ''de besparing'' die men nu op zeker kan realiseren.

3 September (bron: Moneyview)

Het hele jaar dalen de hypotheekrentes al. Die trend zette zich in juli voort, zo constateert onderzoeksbureau Moneyview. Mede dankzij de lage rente en dito huizenprijzen, worden er de afgelopen maanden weer meer huizen verkocht.

Wie bijvoorbeeld een hypotheek van 250.000 euro (en zijn hypotheekrente tegen 42 procent mag aftrekken) heeft met variabele rente, bespaart in vergelijking met drie jaar geleden maandelijks 130 euro netto op zijn rentelasten.

2 September 2014

Het aantal hypotheekaanvragen is in augustus ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar met 40 procent gestegen. Het Hypotheken Data Netwerk (HDN), dat het elektronisch verkeer regelt tussen adviseurs en aanbieders van hypotheken, registreerde in totaal 15.500 unieke hypotheekaanvragen.

  Ten opzichte van de voorgaande maand daalde het aantal aanvragen wel, met 11 procent. HDN schrijft dit toe aan seizoensinvloed. In augustus gaan veel mensen met vakantie. Ook in juli deed zich op maandbasis een daling voor. In procenten uitgedrukt was dit 'vakantie-effect' vergelijkbaar met juli en augustus vorig jaar en kleiner dan in 2012. In aantallen doet de zomer 2014 het veel beter dan de voorgaande twee jaar.

  Gemeten over de eerste acht maanden staat het aantal via HDN verzonden unieke hypotheekaanvragen op 127.600. Dat is respectievelijk 45 procent meer en 48 procent meer ten opzichte van dezelfde periode in 2013 en 2012.

  dinsdag 2 september 2014 (bron: Telegraaf)

  Hypotheekaanbieders vallen over elkaar heen met neerwaartse bijstellingen van de toch al historisch lage hypotheekrente. Hypotheekverstrekker Obvion, dochter van Rabobank, verlaagde dinsdag de tarieven voor zijn belangrijkste hypotheken opnieuw, met 0,1 procent. Woonfonds Hypotheken (dochter van Achmea) kondigde maandag al een nieuwe renteverlaging aan, nadat SNS dat vorige week had gedaan.

  De tienjaarsrente voor een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bedraagt nu bij Obvion 3,3 procent. Bij SNS is dat 3,25 procent en bij Woonfonds 3,19 procent.

  De hypotheekrente daalt al tijden gestaag doordat banken steeds goedkoper geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkt.

  De gemiddelde tienjaarsrente daalt ook hard. Consumenten betalen begin september slechts 3,35 procent voor een hypotheek met NHG. Voor vijf jaar betaalt men gemiddeld 2,75 procent en bij variabele hypotheken 2,48 procent. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van onderzoeksbureau MoneyView.

   

   

  28 Augustus 2014 (Bron: Jan Braaksma & Jarco de Swart)

  Goed nieuws voor de (aspirant-)huizenbezitter. SNS Bank gaat de toch al historisch lage hypotheekrente volgende week nog verder verlagen. Vooral wie zijn rente lang vast zet, kan rekenen op een fikse korting.

   De grootste klapper wordt gemaakt bij een hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar: die rente gaat 0,7 procent omlaag naar een rente van 4 procent. Daarmee behoort SNS tot de voordeligste aanbieders.

   Wie zijn hypotheekrente 12 jaar vast zet is 0,5 procent voordeliger uit, met een rente van 3,6 procent. De 15-jarige rente daalt 0,45 procent naar 3,95 procent. 

   De (relatief) kortlopende rentes dalen het minst. De variabele rente daalt 0,1 procent (naar 2,75 procent), net als de 10-jaars vaste variant, waarvan het tarief uitkomt op 3,25 procent.

   De renteverlaging geldt volgens SNS Real voor alle risicoklassen en aflosvormen.

   Met de renteverlaging probeert de genationaliseerde bank een groter deel van de hypotheekmarkt te veroveren. SNS veroverde de afgelopen tijd al een behoorlijk marktaandeel. Van de nieuwe hypotheken werden eind juni 3,7 procent door SNS Bank verstrekt, tegenover 1,8 procent eind vorig jaar.

   De bank mikt op een marktaandeel van tussen de 3 en 5 procent. Ook op de andere onderdelen van retailbankieren (sparen en betaalrekeningen) wil SNS de stevig concurrentie aangaan met de andere drie grootbanken: Rabobank, ING en ABN Amro.

   Ondanks dat SNS Reaal door de staat gered moest worden, mag de bank-verzekeraar flink met de tarieven stunten. In tegenstelling tot andere financiële instellingen die steun kregen, zoals ING en Aegon, heeft SNS geeft verbod op prijsleiderschap opgelegd gekregen door de Europese Commissie.

   19 Augustus 2014 (bron: Jan Braaksma)

   De almaar dalende hypotheekrente heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Wie zijn hypotheekrente voor een periode van twintig jaar vast zet, kan een rentepercentage van minder dan 4 procent bedingen.

    RegioBank biedt zijn Budget Hypotheek aan met NHG en twintig jaar vaste rente van 3,89 procent. Aegon en ABN Amro zitten daar iets boven met een rente van 4 procent.

    De rentedaling scheelt honderden euro's voor wie een hypotheek af- of oversluit. Wie een hypotheek van 250.000 euro heeft en de hypotheekrente tegen 42 procent van de inkomstenbelasting mag aftrekken, betaalt nu netto 470 euro aan rente per maand. Bij een hypotheekrente van 5,7 procent, het gemiddelde van begin 2012, waren de netto maandlasten nog 688 euro. Het verschil: 218 euro per maand.

    'Voor zover wij kunnen nagaan is de twintigjarige hypotheekrente voor het eerst sinds augustus 2006 onder de 4 procent', zegt Roland Bieleveldt van de HomeFinance Financieel Adviesgroep. De hypotheekrente daalde de afgelopen maanden al flink, maar het einde is volgens Bieleveldt nog niet in zicht.

    'Het bijzondere aan de huidige situatie is dat, zoals de Vereniging Eigen Huis eerder deze maand al meldde, de banken nog steeds een behoorlijke marge op de hypotheken behalen,' analyseert Bieleveldt. 'Dat is anders dan in 2006. Toen concureerden banken elkaar de tent uit. Nu is er ook wel concurrentie, maar die kun je niet vergelijken met toen.'

    Veel buitenlandse hypotheekverstrekkers, die in 2006 de concurrentiestrijd ontketenden, hebben Nederland na de kredietcrisis verlaten. Ook was de concurrentie tussen Nederlandse banken en verzekeraars jarenlang beperkt. Financiële instellingen die in de kredietcrisis staatssteun kregen, mochten van de Europese Commissie geen prijsleider zijn.

    8 Augustus 2014 (bron: Rabobank)

    Rabobank verwacht dat de huizenprijzen dit jaar met 0,5 tot 1,5 procent stijgen ten opzichte van 2013. Ook het aantal transacties zit in de lift en zal dit jaar uitkomen op 135.000 tot 145.000. Dat stelde het economisch bureau van de bank in een vrijdag verschenen kwartaalrapport.

     Bij het vorige kwartaalrapport, in mei, ging de grootste hypotheekverstrekker nog uit van een prijsstijging van 0 à 1 procent en 130.000 tot 140.000 aan- en verkopen. Het voor dit jaar voorspelde aantal transacties is het hoogste sinds 2008. ,,Huishoudens vinden het nu duidelijk een gunstiger moment om actief te worden op de woningmarkt dan in de afgelopen jaren'', aldus econoom Pieter van Dalen.

     Belangrijke oorzaken daarvan zijn in zijn ogen de dalende hypotheekrente en het toegenomen vertrouwen in de woningmarkt. Het enthousiasme wordt nog wel enigszins getemperd doordat er veel huishoudens zijn die 'onder water' staan. Dat wil zeggen dat de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning.

      

     Rabobank denkt dat de opgaande lijn volgend jaar kan worden doorgetrokken. De bank verwacht dan dat de woningverkoop uitkomt tussen 140.000 en 160.000 stuks in combinatie met een prijsstijging van 1 tot 3 procent. ,,Doordat de woningprijs en de hypotheekrente naar verwachting niet snel zullen stijgen, blijven woningen goed betaalbaar. Daarbij neemt het beschikbare inkomen per huishouden toe, evenals de werkgelegenheid'', aldus Van Dalen

     Gratis en vrijblijvend hypotheek informatie aanvragen

     Hypotheek
     U wilt*