Serc

Ondernemen in Sliedrecht

Onderneming starten in Sliedrecht - Tips van en voor startende ondernemers

Waarom zou je als ondernemer naar Sliedrecht komen?

Als ondernemer kun je jezelf uiteraard vestigen waar je maar wilt, maar Sliedrecht heeft wel wat extra's te bieden waar ondernemers meestal gevoelig voor zijn.

 • Veel bedrijfsruimte
  Sliedrecht heeft over vrijwel de gehele lengte van het dorp een uitgebreid industriegebied dat direct grenst langs de A15 en dat ook per trein en bus zeer goed bereikbaar is.

 • Betaalbare bedrijfsruimte
  In Sliedrecht is voor iedere ondernemer wel bedrijfsruimte te vinden dat past bij het budget dat die ondernemer daarvoor heeft.

 • Profiteer mee van de aantrekkingskracht
  In Sliedrecht zit ook een zogeheten ''Woonboulevard'' waar dagelijks veel mensen op af komen. Afhankelijk van wat jij als ondernemer die bezoekers te bieden hebt zijn ze dus alvast in je buurt.

 • Een soepel gemeentebeleid
  Sliedrecht heeft een soepel te noemen beleid waarbij je jezelf (zolang je je maar aan de wet houdt) snel en gemakkelijk zult kunnen vestigen. De Gemeente Sliedrecht stelt geen extra strenge eisen aan nieuwkomers. Integendeel zelfs.

 • Een groot ''achterland''
  Sliedrecht zelf is met 24.000 inwoners geen heel grote gemeente. Echter heeft Sliedrecht in de Alblasserwaard een groot achterland waar talrijke dorpen liggen. Veel mensen uit die dorpen komen regelmatig naar Sliedrecht om in hun specifieke aankoopbehoeften te voorzien.

Wat heeft Sliedrecht startende ondernemers te bieden?

Ben je Sliedrechter en wil je in Sliedrecht een eigen bedrijf opstarten dan zijn er voldoende mogelijkheden die uiteraard weer afhangen van de door jouw gekozen branche.

Zit je op het moment van starten in een uitkering dan is vaak via de gemeente te regelen dat je in het begin je onderneming kunt starten met het behoud van je uitkering. Op die manier is het wat makkelijker om de stap naar een eigen onderneming (of ZZP er te worden) een stuk makkelijker te zetten en minder risicovol. Vraag altijd eerst informatie bij de uitkerende instantie en de gemeente Sliedrecht.